Home DUBAI – Rally Adventure

DUBAI – Rally Adventure

by Lonneke Polen

Op avontuur in de Emiraten

Een weekje “belevenissen stapelen”, met als hoofdmoot 12 uur non-stop door de binnenlanden van de Verenigde Arabische Emiraten. Naast de rally hebben we een fantastisch programma met uitstapjes. Van Quatten in de woestijn tot een Price-giving diner met allerlei arabische belevenissen. Er blijft bovendien voldoende tijd over om zelf op verkenning te gaan in de metropool Dubai of haar omgeving!

Behalve de 12 uur van Dubai gaan we (als we er toch zijn) meteen maar naar de Formule 1 race in Abu Dhabi. En zo hebben we nog meer bijzondere dingen in petto. Een reis voor echte die-hards!

Wat staat je te wachten? Wat ga je doen, zien en beleven? Hier een korte samenvatting van vorig gaandde jaren!

Het begin!
Na aankomst op het vliegveld beschouwen we al het pracht en praal om ons heen op weg naar ons hotel, het Hilton. In het hotel zijn medewerkers van het Rallywereldteam beschikbaar voor vragen over alles!

En nu snel verder..
Op de tweede dag is er een uitgebreide briefing door de wedstrijdleiding.  Je ontvangt instructies over je huurauto, aanwijzingen over de te rijden routes, de stops, de specials en eventuele andere belangrijke zaken met betrekking tot het rijden in de woestijn. 

Klaar voor de start..
Uiteindelijk begint de wedstrijddag! Kan je het je voorstellen?! Non-stop 12 uur kaartlezen aan de hand van échte topografische kaarten en rijden in de woestijn, kamelen tegenkomen, overal zand, zand, zand…, je even als coureur in de Dakar voelen! De stilte in de woestijn is een verschijnsel wat wij niet kennen. Dit kan je ervaren als je even stopt en uitstapt.

In de wedstrijd zitten een paar stops. Het is een “die-hard” rally dus je moet niet te lang stilstaan, want dan zak je in. Als alles goed gaat ben je tussen en ben je tussen 18:00 uur en 22:00 uur ’s avonds weer terug!

Tijd voor ontspanning
Na de 12 uur van Dubai is er tijd voor een ontspannen dag, deze kan je zelf invullen. Wat je ook van plan bent: in Dubai is alles bijzonder. Groot – groter – groots! ’s Avonds is de prijsuitreiking inclusief diner, in de woestijn! De winnaar kan wereldrecordhouder zijn van de 12 Uur van Dubai en er zijn prijzen voor veel teams.

De volgende dag gaan we naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ademt een heel andere sfeer uit dan Dubai, maar is op zich een klasse apart.

Uiteraard is het tijd voor wat F1 actie!

Kortom: een paar intensieve dagen vol avontuur; ADVENTURE IN LUXURY!

Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op: Ronald Jans ronald@rallywereld.nl of Gerard Fokkens gerhard@rallywereld.nl