Home Kaartleescursus

Kaartleescursus

by Lonneke Polen

In januari (maar ook op speciale aanvraag voor groepen) organiseren wij weer drie verschillende cursussen. 

Zo kom je aanmerkelijk béter voorbereid aan de start van de rally’s die overal in ons land worden aangeboden. Ze zijn een absolute aanrader. Je kennis, routine en zelfvertrouwen worden aanmerkelijk vergroot. Hoe prettig is dat?  Besef dat eerdere cursussen door deelnemers zijn gewaardeerd met een 8,4 gemiddeld. 

Beginnerscursus, op zaterdag 20 januari a.s., vanuit Apeldoorn; aan bod komt alles wat er komt kijken bij het rijden van kaartleesritten op toerklassenniveau. De basisbegrippen, het samenspel als equipe, wat je mag verwachten op een rallydag, en de meest gebruikelijke kaartleessystemen….dat alles komt uitgebreid aan bod in de ochtend. In de middag hebben we een oefenrit uitgezet, waarin je maar liefst vier systemen zélf gaat ervaren in de praktijk. Met uitleg achteraf, uiteraard. En een gezellige borrel ter afsluiting. 

Deze cursus kan ook tailor made worden aangeboden; wil je méér weten? Bel dan even met ons. 

Gevorderdencursus, op zaterdag 20 januari a.s., eveneens vanuit Apeldoorn; deze cursus is bedoeld voor equipes die op sportklasseniveau betere prestaties willen neerzetten. Ook ervaren sportklassers die merken dat ze steeds fouten blijven maken kunnen we betere equipes maken. Aan de orde zijn herconstructies, verlegde wegen, veranderde wegaansluitingen, kaartmanipulaties, en al het andere dat de sportklasse uitdagend maakt. Ook voor deze groep is er een oefenrit met duidelijke uitleg en zo achteraf. En een afsluitende borrel. 

Heb je een vriendengroep die dit als privécursus willen doen? Dat kan. Bespreek de mogelijkheden met ons. 

Regularity-cursus, op zaterdag 27 januari a.s.. Ook deze organiseren we in de regio Apeldoorn. We leren je grondbeginselen van een regelmatigheidstraject, hoe om te gaan met de snelheidstabellen, de do’s en dont’s, en doen dat door je ca. 8 regularities te laten rijden. Er komt er ook een op een visgraattraject, zodat je dit meteen óók kunt oefenen. Desgewenst kan je er voor kiezen om één of twee trajecten extra te rijden, om het goed onder de knie te krijgen. 
Bang voor een regularity? Na deze cursusdag sta je veel sterker in je schoenen en heb je meer zelfvertrouwen getankt. Erg waardevol. 

Deze cursussen beginnen om 09.00 c.q. 09.30 uur, en duren de hele dag. Een broodjeslunch is inbegrepen. Je krijgt goed cursusmateriaal.  
Deelnamekosten: de beide kaartleescursussen kosten € 140,- per equipe van twee personen. De regularitycursus kost € 160,- per equipe.