Home Dubai – 2023

Dubai – 2023

by Gerhard Fokkens

De inschrijving voor 2023 is geopend.

Een weekje “belevenissen stapelen”, met als hoofdmoot 12 uur non-stop door de binnenlanden van de Verenigde Arabische Emiraten. Naast de rally hebben we een fantastisch programma met uitstapjes. Van Quatten in de woestijn tot een Price-giving diner met allerlei arabische belevenissen. Er blijft bovendien voldoende tijd over om zelf op verkenning te gaan in de metropool Dubai of haar omgeving!

Behalve de 12 uur van Dubai gaan we (als we er toch zijn) meteen maar naar de Formule 1 race in Abu Dhabi. En zo hebben we nog meer bijzondere dingen in petto. Een reis voor echte die-hards?…

Wat staat je te wachten? Wat ga je doen, zien en beleven? Hier het avontuur in het kort…

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld, het eerste aanschouwen van al het pracht en praal dat de Emiraten ons in Dubai bij aankomst laten zien, worden we met gepast vervoer naar het hotel gebracht. Ons hotel, het Hilton, ligt in het centrum van de metropool Dubai. In het hotel rusten we uit en maken we ons op voor de Grote Uitdaging.

In het hotel is het Rallywereldteam, bestaande uit twee organisatoren uit Dubai zelf en tenminste twee (voor jullie bekende) Rallywereldmedewerkers, steeds beschikbaar voor vragen over alles.

Dag 2

De dag na aankomst word je door de wedstrijdleiding uitgebreid gebriefd. Tijdens de briefing worden ook alle andere formaliteiten afgerond. Zo ontvang je instructies over je huurauto en krijg je een simkaart op naam (vergeet dus niet een tweede telefoon mee te nemen!). Er volgen aanwijzingen over de te rijden routes, de stops, de specials en eventuele andere belangrijke zaken met betrekking tot het rijden in de woestijn. Ook het weekprogramma wordt toegelicht.

Dag 3

De tweede dag na aankomst (donderdag) is de wedstrijddag. Je start gelijk na het heerlijke ontbijt in het hotel en bent tussen 18:00 uur en 22:00 uur ’s avonds weer terug. Kan je het je voorstellen?! Non-stop 12 uur kaartlezen aan de hand van échte topografische kaarten en rijden in de woestijn, kamelen tegenkomen, overal zand, zand, zand…, je even als coureur in de Dakar voelen! De stilte in de woestijn is een verschijnsel wat wij niet kennen. Dit kan je ervaren als je even stopt en uitstapt…

In de wedstrijd zitten een paar stops. Het is een “die-hard” rally dus je moet niet te lang stilstaan…. want dan zak je in.

Tijdens de stops is er eten, drinken en zijn er specials zoals een snelheids- en behendigheidsproef op quads in de woestijn.

Dag 4

Na je finish heb je een relaxdag verdiend, je kunt je onderdompelen in alle services die het hotel te bieden heeft of je gaat lekker de Dubai Mall in (het grootste winkelcentrum van de wereld!). Bezoek de 125steverdieping van de Burj Kalifa of ga met ons mee naar een supercar sloperij (als het ons lukt daar binnen te komen). Wat je ook van plan bent: in Dubai is alles bijzonder. Groot – groter – grootst…. ’s Avonds is er het price giving diner… in de woestijn… hoe kan het anders… De winnaar kan wereldrecordhouder zijn van de 12 Uur van Dubai en er zijn prijzen voor veel teams.

Dag 5

Op de zaterdag gaan we naar Abu Dhabi, naar de kwalificatie van de F1 en/of naar Ferrari World en/of naar het Louvre en/of de Burj Kalifa op en een bezoekbrenger aan de Burj Arab wat je maar wilt. We buiten deze dagen helemaal uit! Er zijn twee shuttles terug naar Dubai, één kort na de kwalificatie en een later op de avond. Zo heb je ook de kans om Abu Dhabi te ontdekken. Die stad, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ademt een heel andere sfeer uit dan Dubai, maar is op zich een klasse apart.

Dag 6

Zondag hopen we Max Verstappen voor de derde keer wereldkampioen te zien worden tijdens de GP van Abu Dhabi; wat een feest zou het zijn als het F1 seizoen weer zo’n mooie ontknoping heeft als in 2021, en dat wij daar met z’n allen bij kunnen zijn….!

Dag 7

Na de festiviteiten op het Yas Marina Circuit kan je op maandag nog een dag bijkomen van alle indrukken, of desgewenst nog even andere hoogtepunten meemaken, als bijv. skiën in de grootste indoorhal/baan van de wereld in de Mall of the Emirates.

Dag 8

Dinsdagochtend (vroeg) gaan we weer naar huis.

Met een koffer vol indrukken en een stapel belevenissen om nooit meer te vergeten.

Kortom: een paar intensieve dagen vol avontuur; ADVENTURE IN LUXURY!

Wil je nu alvast (voor-)inschrijven of wil je meer weten neem dan even contact met ons op.

Ronald Jans 06 51 15 81 07 Ronald@rallywereld.nl

Gerhard Fokkens 06 22 20 29 38 Gerhard@rallywereld.nl

Wij maken ook ‘klantenrally’s’ op maat. Laat ons een rally voor jouw bedrijf organiseren. Verwen je medewerkers of relaties en ontmoet je oude zakenvrienden weer eens!