Kaartlezen een uitdaging?
Of is het rally rijden? Wat is een rally?
Het spelletje ontstaat in de jaren-50 van de vorige eeuw. Twee mensen in een auto, met een (topografische) kaart, of een routebeschrijving, en dan een paar uur “denksport op wielen”. Welke route moet er gereden worden? Wat kom je tegen? Wat is een ingetekende lijn, of grensbenadering, of wat betekent pijlenrit kortste route? Tot in de jaren-70 was snelheid zelfs onderdeel van zo’n rally of rit. Vandaag de dag ondenkbaar, zelfs niet getolereerd.
In de decennia achter ons is het spelletje geëvolueerd tot een rit waarin je een aantal uren autoplezier hebt. Een bestuurder en een navigator (m/v) rijden een route in eigen land, of buitenland. Van een paar uur tot een paar dagen, en alles er tussenin.
Natuurlijk wil je op tijd binnen zijn voor de gezellige nazit en/of ook een diner, maar voor de rest is snelheid c.q. hard rijden géén onderdeel van het spel. Iedereen wordt geacht zich netjes aan de verkeersregels te houden.
De een noemt het een rit, dan ander een rally. Het maakt ons niet uit, zolang de deelnemers maar een mooie route rijden.
Vaak zijn er twee klassen: een klasse voor beginners en niet-ervaren teams (meestal ‘toerklasse’ genoemd), een klasse voor de ervaren teams (‘sportklasse’)…en heel sporadisch een ‘expertklasse’ voor de allerbesten van ons land.
Een rally is uitermate geschikt voor ondernemingen, als relatie-instrument. Of als fundraisers voor goede doelen (o.a. Rotary, Lions, Ronde Tafel, etc.), voor verenigingsfeesten en lustra, voor bedrijvenclubs, voor merkenclubs… eigenlijk is er altijd wel een goede reden om (ons) een rally te laten organiseren. Meer weten? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in.
Veel plezier!