Home Omloop van het oosten

Omloop van het oosten

by Lonneke Polen

De eerste rally van het jaar!

De Omloop van het Oosten is al járen de openingsrally van het nieuwe seizoen. Toen we in 2011 begonnen met dit concept (lekker rijden en kaartlezen in de winter, kort na de feestdagen) hebben we steeds een stijgend kwaliteitsniveau voor ogen gehad..  en blijkens de stabiel groeiende deelnemersaantallen vindt u dat kennelijk ook.

We gaan door met onze gewaardeerde formule. U weet het inmiddels al. Na het daverende succes van (ook) de sneeuwedities in de recente jaren (dank voor alle prachtige commentaren en recensies) hopen we natuurlijk weer op een echte winterrally voor winterharde rally- en rittenrijders die niet willen wachten totdat ánderen zeggen dat het seizoen weer begonnen is. De feestdagen zijn voorbij, nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Gewoon een dagje auto-sportief na de feestdagenperiode – even er lekker tussenuit…genieten met onze vriend op vier wielen. De editie voor 2024 vind plaats op 14 januari!

Goed om te weten: De Omloop krijgt van de belastingdienst een evenementenvergunning; dat betekent dat uw auto die dag gewoon de weg op mag en kan als u het kenteken heeft geschorst en/of wanneer u gebruik maakt van het kwarttarief. Schrijf dus gewoon in, nadere informatie krijgt u van ons op tijd.

Expertklasse

Bij deze Omloop van het Oosten bieden we voor de expertklassers nieuwe uitdagingen. Het wordt écht anders dan anders. We hebben niet louter een (extra) moeilijke sportklasse naar expert-uitdagingen omgevormd, nee, ook de digitalisering doet nadrukkelijk zijn intrede in het spel.

Waar zit de uitdaging:
– je moet de route-oplossing in één keer zien;
– alle mogelijkheden om dubbel te rijden worden geblokkeerd;
– we kunnen spelen met de controleletters; bijv.: de eerste keer een RC passeren levert een ándere digitale letter op dan een tweede keer, en/of derde keer, etc.;
– vooraf nadenken over route-opties i.p.v. tijdens het rijden;
– een eenmaal geaccepteerde (lees: digitaal genoteerde) RC kan niet meer worden verwijderd; er is geen weg meer terug.

Kom zélf ervaren hoe leuk de invoering van digitale mogelijkheden zijn. We doen dit in nauwe samenwerking met Willem van Leeuwen van Novus Leo (wel bekend). Doe je mee?