2023, de 13e editie!

Dé Omloop van het Oosten

Omloop van het Oosten 2023, inschrijving is geopend

Zaterdag 14 januari 2023 is het weer zo ver. De wintertraditie gaat voort….de 13de Omloop staat alweer in de steigers. Hoe mooi is dat?

De Omloop van het Oosten is al járen de openingsrally van het nieuwe seizoen. Toen we in 2011 begonnen met dit concept (lekker rijden en kaartlezen in de winter, kort na de feestdagen) hebben we steeds een stijgend kwaliteitsniveau voor ogen gehad…en blijkens de stabiel groeiende deelnemersaantallen vindt u dat kennelijk ook. Tijd dus nu voor nummer 13, want we gaan door met onze gewaardeerde formule.

U weet het inmiddels al. Na het daverende succes van (ook) de sneeuwedities in de recente jaren (dank voor alle prachtige commentaren en recensies) hopen we natuurlijk weer op een echte winterrally voor winterharde rally- en rittenrijders die niet willen wachten totdat ánderen zeggen dat het seizoen weer begonnen is. De feestdagen zijn voorbij, nieuwe ronden, nieuwe kansen. Gewoon een dagje auto-sportief na de feestdagenperiode – even er lekker tussenuit…genieten met onze vriend op vier wielen.

Nieuw in 2023:
– een extra prachtige hoofdprijs (een STOKED-barbecue)
– twee echte ‘proeven’ op defensieterreinen voor toerklasse, sportklasse en expertklasse
– twee regularities
– sportklasse: specials met oude kaarten – gewoon omdat dat eens wat anders is…._
– expertklasse: met digitale innovaties…lees de specifieke pagina.

De Omloop krijgt van de belastingdienst een evenementenvergunning; dat betekent dat uw auto die dag gewoon de weg op mag en kan als u het kenteken heeft geschorst of wanneer u gebruik maakt van het zgn. kwarttarief EN het kenteken heeft geschorst. Schrijf dus gewoon in, nadere informatie krijgt u van ons op tijd.

nieuwe uitdagingen...

Expertklassers opgelet!

Bij deze Omloop van het Oosten bieden we voor de expertklassers nieuwe uitdagingen. Het wordt écht anders dan anders. We hebben niet louter een (extra) moeilijke sportklasse naar expert-uitdagingen omgevormd, nee, ook de digitalisering doet nadrukkelijk zijn intrede in het spel.

Waar zit de uitdaging:
– je moet de route-oplossing in één keer zien;
– alle mogelijkheden om dubbel te rijden worden geblokkeerd;
– we kunnen spelen met de controleletters; bijv.: de eerste keer een RC passeren levert een ándere digitale letter op dan een tweede keer, en/of derde keer, etc.;
– vooraf nadenken over route-opties i.p.v. tijdens het rijden;
– een eenmaal geaccepteerde (lees: digitaal genoteerde) RC kan niet meer worden verwijderd; er is geen weg meer terug.

Kom zélf ervaren hoe leuk de invoering van digitale mogelijkheden zijn. We doen dit in nauwe samenwerking met Willem van Leeuwen van Novus Leo (wel bekend).

Levert dit een anders-dan-andere uitslag op? Is de (bijna vaste) top-5 plotseling gehusseld? We gaan het zien. Doe je mee?