Home tuk tuk challenge Dé TukTuk Challenge; “adventure in luxury” Dagprogramma.

Dé TukTuk Challenge; “adventure in luxury” Dagprogramma.

by Peter Eemsing

Dé TukTuk Challenge; “adventure in luxury”

Vanaf dag 1 is de tuktuk challege één groot avontuur. Wie had ooit gedacht dat jij samen met je partner ooit met een tuktuk dwars door de binnenlanden van Sri Lanka zou rijden, in een tuktuk ja!

Net zoals het her in Nederland altijd lukt hebben we onze agenten in Sri lanka versteld doen staan door de keuze van onze route. Na een klein uurtje waren we ze kwijt. ’S Avonds in het hotel hebben we ze pas weer terug gezien. Want tsja, wij kunnen kaartlezen en zij niet… Op de eerste dag stonden we al oog in oog met een kudde olifanten, fantastisch!

Wat is Sri Lanka een mooi land! Mooi, schoon, vriendelijke mensen, bijzondere dieren, een fantastisch landschap en dat allemaal vanuit een tuk tuk met ongeveer 40km/u gemiddeld. Genieten met een grote G.

’s morgens vroeg komen we aan op het vliegveld van Colombo en worden we welkom geheten door onze chauffeurs die ons naar het hotel in het nabijgelegen Negombo brengen. Dit is slechts een klein kwartiertje rijden.De hotelier is zo vriendelijk ons vroeg in te laten checken zodat we alle tijd hebben om even lekker bij te komen van de lange reis. Even acclimatiseren voordat het avontuur begint.

Het weer is heerlijk, de bar van het hotel is open en we kunnen zo de zee of de winkel straat in lopen. Later op de dag regelen we in één keer alle formaliteiten. We brieven de groep over de route, de routesystemen, het rijden in een tuktuk en alle andere belangrijke zaken die je moet weten in dit Boeddhistische land. Tijdens deze briefing wordt jouw internationale rijbewijs in orde gemaakt en krijg je een “persoonlijke” simkaart voor in je 2e telefoon (vergeet niet een 2e telefoon mee te nemen!)

De volgende dag vertrekken we gezamenlijk naar een lunch locatie halverwege de route naar het volgende hotel. Hier vindt ook een wat uitgebreidere briefing plaats over het rijden van de routes in een tuk tuk.

Na de lunch gaan we gezamenlijk naar de tuktuk parking. Hier krijg je nog meer uitleg over het rijden in Sri Lanka in een tuk tuk en kan je even oefenen onder begeleiding. Als iedereen alles onder de knie heeft vetrekken we, richting de eerste stop.

 

Iets verder op de route worden we verrast met een kleine olifanten safari. Tijdens deze “mini safari” wordt ons alles verteld over het gedrag van olifanten en gaan we ze ook werkelijk in het wild zien!

Na de safari wacht ons een volgende verrassing; het 2e hotel. Hier zijn we 2 nachten.

“hangend over de reling van het zwembad zag ik de olifanten lopen in de tuinen van het hotel…”

Dag 3

 

Mocht je de vorige dagen nog niet als avontuur hebt ervaren dan gaat het avontuur nu beginnen. De route op deze dag is adembenemend. Je zou haast vergeten dat je in een “die-hard” wedstrijd zit. Je wilt stoppen om deze sfeer in je op te nemen en even alles te vergeten…!

De moeilijkheid van de route wordt opgebouwd. We moeten eerst wennen aan het rijden in de tuktuk’s in een vreemd land en aan kaarten die doen denken aan een tijd waarin er nog helemaal geen auto’s in Sri Lanka reden, laat staan tuktuk’s!

In het begin rijden we veel met de “approach” functie in de app. Dat werkt zo: Je rijdt je route op de kaart zoals we dat gewend zijn en tussendoor staan er “approach controles”. Deze controles lokken je door een pijl in de app die je de weg wijst. Deze approach controles zijn strategisch geplaats. Zo dat je ze niet kan missen. Door deze speciale controles weet je dat je goed zit. Naarmate de route vordert nemen de approach controles af. Je wordt wat brutaler in je “tuk”, je raakt wat meer gewend aan de omgeving, kortom je gaat ervoor…

’s Avonds ervaringen delen of, “belevenissen stapelen” zoals een van de eerdere deelnemers de afgelopen dag zo mooi noemde, met gelijkgestemden met een glas wijn met een uitzicht welke je van je leven niet meer vergeet.

De gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen in de hotels is ongekend.

Het hotel van vandaag ligt in een olifanten reservaat en is omringd door rijstvelden. De rijst die geoogst wordt door het hotel personeel is voor eigen gebruik in het hotel en wat ze over hebben wordt verdeeld onder het personeel.

Dag 4

Opnieuw een tuktuk rally challenge dag. Vandaag rijden we opnieuw een adembenemende route, dwars door een waterreservaat, richting het volgende hotel.

De route is wat langer als de vorige dag maar zeker weer de moeite waard. Opletten in dit stuk route wordt steeds belangrijker. Je raakt gewend aan het rijden in een tuktuk en je kan je inmiddels ook op de drukkere wegen aardig goed redden, iets meer gasgeven in die 3-wieler is een logisch gevolg. Maar let op! Net als wat we in Nederland gewend zijn van deze verknipte uitzetters schuilt achter veel bomen een drie-hoekje. Moet je er “kaar technisch” gezien omheen of juist niet… Vandaag zit er zelfs een regularity in!    ’s Middags bezoeken we een thee plantage waar we een leuke rondleiding en uitleg krijgen. In Ceylon (zo hete Sri Lanka vroeger) maken we geen koffiestops maar “thee” stops!

In deze plaats is ook een, voor Sri Lanka, een hele belangrijke boeddhistische tempel te vinden. Sri Lanka is een overwegend Boeddhist land. De tempel mag je bezoeken. Om de tempel heen vindt je allerlei offers welke je kan kopen en binnen in de tempel kan offeren. Deze plaats heeft een rijke en belangrijke geschiedenis in Ceylon.

Dag 5

Na een korte afsluitende route rijden in de omgeving sluiten we het rally rijden af. ’s middags gaan we met een ander soort vervoer naar het laatste hotel van deze “belevenis” Er zit dus nog een verrassing in deze reis…

In de laatste luxueuze herberg van deze reis is het price-giving-diner. Min of meer op het strand in de buurt van Colombo.

Dag 6

Na een -indien op prijs gesteld- ontbijt met Sri Lankaanse curries hebben we nog de gelegenheid om de winkelstraat in te lopen om uitgebreid souveniers te kopen voor iedereen die dit jaar niet mee kon.

’s Avonds vliegen we terug met een “stapel belevenissen”

Na ongeveer 2 weken ontvang je van ons een bescheiden fotoalbum getiteld “belevenissen stapelen, de tuktukchallenge 2022” als blijvende herinnering.

Schitterende route voor deze high-end rally. 2 klassen; onze eigen vernieuwde ‘Bol-pijl klasse’ en een sportklasse voor de meer ervaren kaartlezers…

In de bol-pijl klasse word je door een combinatie van aanwijzingen in de Rallywereld-app en een klein beetje kaartlezen door de route geleid naar de mooiste plekjes van Europa.

In de sportklasse moet je wat meer kaartlezen maar wij zorgen ervoor dat je niet zolang achter elkaar “in de kaart zit” dat je niks van de mooie omgeving kan zien!

Geïnteresseerd!?

Wil je nu inschrijven of wil je meer weten neem dan even contact met ons op.

Ronald Jans 06 51 15 81 07 Ronald@rallywereld.nl

Gerhard Fokkens 06 22 20 29 38 Gerhard@rallywereld.nl

Wij maken ook klantenrally’s op maat. 

Laat ons een rally voor jouw bedrijf organiseren. Verwen je medewerkers of relaties en ontmoet je oude zakenvrienden weer eens!

Leave a Comment