Home Rally's De Caférally competitie

De Caférally competitie

by Gerhard Fokkens

Dé CaféRallyCompetitie 

Elk seizoen organiseren we 6 caférally’s. Deze 6 rally’s tellen allemaal mee in een competitie…dus aan het eind van het seizoen is er een echte rallykampioen…hoe leuk is dat? Uitgangspunt is dat de beste 4 behaalde resultaten uit de cyclus van 7 meetellen in de totaaltelling. De laatste editie in de cyclus telt dubbel… Je hoeft dus, als je met de caférallycompetitie mee wilt doen, niet per se alle zes de rally’s te rijden….aan drie meedoen is dus voldoende. Want soms heb je geen zin, of geen tijd, of je rallymaatje (vriend of vriendin) kan toevallig niet….dat geeft dus niks want (de beste) drie resultaten tellen mee in de eindrangschikking.

Nieuw vanaf 2018 was dat de sportklasse elke editie op tijd rijd, in 2017 was dat alleen tijdens de finale. De toerklasse blijft zonder tijdsdruk rijden.

MOEILIJK?

Dat valt reuze mee. Op internet kan je héél veel vinden over kaartleesrally’s, kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van de DHRC (www.dhrc.nl) of van grote nationale rally’s als de Omloop van het Oosten (www.omloopvanhetoosten) of de Omloop van Brabant (www.omloopvanbrabant). Bovendien geven we in de week vóór de rally in het organiserende horecabedrijf een INSTRUCTIEAVOND (als daar voldoende vraag naar is); als je die bijwoont weet je alles om er een heel geslaagde rallyavond van te maken. Met tips & trics van de uitzetters….altijd handig

Leave a Comment